Facebook Youtube Twitter Instagram Ow.ly Chat
 

"Animac és el símbol del clúster audiovisual que avui representa la ciutat de Lleida"


L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, destaca la potència del sector a Lleida en l'estrena de la 22a edició de 'l'Animac, que portarà a Lleida el millor cinema...
22/02/2018

You are in: News

Home >> The news >> "Animac és el símbol del clúster audiovisual que avui representa la ciutat de Lleida"

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presidit aquest vespre la inauguració de la vint-i-dosena edició d’Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya que impulsa l’Ajuntament de Lleida, que ha tingut lloc al Teatre de la Llotja amb la música com a protagonista. Ros ha destacat que Lleida s'està consolidant com un veritable "clúster audiovisual" i que Animac n'és la punta de llança, amb abast internacional en el món de l’animació.

“Crec que Animac és el símbol d'aquest clúster audiovisual que avui representa la ciutat de Lleida, amb capacitats en l'àmbit de la producció cinematogràfica, amb un Centre Experimental de Cinematografia i Arts Visuals de Catalunya situat al Magical, l'escola d'Audiovisuals de la UdL, l'Aula Municipal de Teatre, les capacitats de la ciutat en l'àmbit de la música, les arts gràfiques, el dibuix i la pintura, personalitzat amb l'Escola d'Art Leandre Cristòfol. Tot aquest conjunt fa possible que Lleida avui sigui un centre de producció audiovisual i en particular en el món de l'animació. Animac és la representació exterior, amb una dimensió internacional, d'aquesta capacitat de Lleida en les arts visuals i en particular en l'animació”, ha afirmat Ros. Tall de veu d’Àngel Ros

La tinent d’alcalde i regidora de les Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l'Educació i els Esports, Montse Parra, també ha participat en la inauguració i s'ha mostrat "molt satisfeta" de com es presenta l'Animac 2018. "La programació que oferim és tremendament interessant i tot l'espai que forma part de l'educació i la formació té com sempre a Animac una gran presència", ha assenyalat.

Per la seva part, la directora d’Animac, Carolina López, ha destacat que el festival "ha tingut una arrencada molt bona amb 11.000 nens als tallers i aquesta estrena internacional de la mà de l'Orquestra Julià Carbonell, amb un espectacle que després de Tokio s'estrena a Lleida a tot el món". "Serà un festival per tots els públics, on des dels més petits de la casa als professionals podran trobar el seu Animac", ha afegit. L’estrena del festival també ha comptat amb el suport de l’Institut Català d’Empreses Culturals, amb la presència del seu director audiovisual, Francisco Vargas, qui ha lloat la feina que fa Lleida amb l'Animac.

El plat fort de la jornada inaugural d’Animac ha estat l’estrena internacional d'Animació per a les Quatre Estacions de Vivaldi, un film animat en quatre parts, una per cada estació, realitzades per grans animadors independents: Anna Budanova (primavera), que ha estat present en la inauguració, Olga i Priit Pärn (estiu), Atsushi Wada (tardor) i Theodore Ushev (hivern). El llargmetratge ha estat produït per la Tokyo University of the Arts i musicat en rigorós directe per l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC), amb Joan Espina com a violí solista i sota la direcció musical d’Alfons Reverté.

Durant l’acte s’ha fet el lliurament del Premi d’honor Animac 2018 a Normand Roger, un reconegut compositor canadenc amb 45 anys de trajectòria, que ha col·laborat en produccions amb centenars de premis en festivals internacionals, inclosos sis Oscars.

Animac exhibirà fins al pròxim diumenge un total de 312 títols en diferents formats i també organitza un grapat d’activitats paral·leles com conferències, tallers, actuacions de música en viu i sessions escolars. L’acte inaugural també ha comptat amb la presència del tinent d’alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat, del Comerç, del Turisme i de l'Ocupació i l'Emprenedoria, Rafael Peris, i dels regidors Paco Cerdà, Ángeles Ribes, Núria Marín, Dolors López i Carlos González.