Facebook Youtube Twitter Instagram Ow.ly Xat
 

Ros: “Els Parcs Científics i Tecnològics són un cas d’èxit a Espanya i els primers creadors d’empreses i generador d’ocupació per joves titulats”


L’ alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha estat escollit de nou vicepresident de l’Associació de Parcs Científics d’Espanya (APTE) en les eleccions del Comitè...
13/06/2018


Inici >> Notícies >> Ros: “Els Parcs Científics i Tecnològics són un cas d’èxit a Espanya i els primers creadors d’empreses i generador d’ocupació per joves titulats”

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha estat elegit de nou vicepresident del Comitè Executiu de l’Associació de Parcs Científics d’Espanya (APTE), que representa els 50 parcs científics i tecnològics que hi ha a tot l’Estat.

En l’Assemblea General de l’associació, reunida aquesta tarda, s’han donat a conèixer les dades estadístiques més destacades del conjunt dels parcs, entre les que destaquen que aglutinen 8013 empreses, hi ha 169.337 persones treballant en parcs i de la inversió total en I+D és de 1072 milions d’euros. Els Parcs Científics són també el bressol més destacat de les noves patents concedides a tot l’Estat, amb 373 patents.

Catalunya, País Basc i Andalusia aglutinen el major nombre de parcs científics de tot Espanya. En la reunió del comitè executiu i la posterior Assemblea General d’APTE s’ha posat de manifest que el territori on està pitjor resolt el finançament dels parcs és a Catalunya, donat que a Andalusia i el País Basc el finançament dels parcs l’han assumit les Comunitats Autònomes.

1.800 persones treballen al Parc Científic de Lleida

El Parc Científic de Lleida ocupa actualment a 1.800 persones, l’1,3% de la població de Lleida. La facturació de les empreses del parc ha crescut un 89% en els últims 5 anys en passar de 80 milions d'euros el 2012 a 151,5 milions el 2017.