Facebook Youtube Twitter Instagram Ow.ly Xat
 

L’alcalde Àngel Ros diu que Expo Tren ha posat el nom de Lleida en el món del modelisme i maquetisme ferroviari en l’àmbit internacional


El paer en cap clausura el saló del lleure ferroviari que ha registrat uns 12.800 visitants i que es consolida com el més exitós de tots els que s’han anat organitzant a...
11/03/2018

Inici >> Notícies >> L’alcalde Àngel Ros diu que Expo Tren ha posat el nom de Lleida en el món del modelisme i maquetisme ferroviari en l’àmbit internacional

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha manifestat que la fira Expo Tren ha posat el nom de Lleida en el món del modelisme i maquetisme ferroviari en l’àmbit internacional. El paer en cap ha realitzat aquestes manifestacions en el decurs de la cloenda del saló del lleure ferroviari, que s’ha celebrat aquest cap de setmana en el recinte de Fira de Lleida.

En aquest sentit i en arribar a la novena edició, l’alcalde Ros ha dit que Expo Tren s’ha consolidat com la fira més exitosa de totes quantes s’han organitzat arreu de l’Estat espanyol, i que segueix creient ara en l’àmbit internacional, en incorporar expositors de nous països. Als habituals d’Alemanya, França, Suïssa i Itàlia, enguany cal comptabilitzar la presència de Gran Bretanya. El saló també ha estat un nou èxit de públic, ja que s’han enregistrat entre 12.800 i 13.000 visitants en aquests dos dies.

Per altra part, l’alcalde també ha fet incidència a la inauguració de la nova ruta de turisme ferroviari per la ciutat, que es va estrenar ahir, perquè posa en primer pla l’important paper que ha tingut Lleida en el món professional de les comunicacions ferroviàries. Tall de veu A. Ros.

Per la seva banda Raül Valls, organitzador del certamen, s’ha mostrat molt satisfet dels resultats del saló i ha fet una valoració altament positiva. Valls també ha anunciat que “estem valorant, de cara a la desena edició del saló, allargar la durada del certamen un dia, ja que actualment se celebra durant un dia i mig i es queda curt, tant per als expositors com per al públic en general”.

Valls ha avançat que l’any vinent hi haurà diverses sorpreses com una maqueta excepcional i alguna espectacular màquina de museu.

Cal recordar que Lleida ExpoTren, la mostra anual del lleure i el modelisme ferroviari, ha comptat amb 57 expositors comercials, 22 maquetes exposades i 38 fabricants i marques representades, als quals cal afegir els 31 clubs i associacions de Catalunya, de la resta de l’Estat, de França i d’Itàlia. S’han pogut contemplar un total de 5 quilòmetres de vies per on han circulat els trens en miniatura i, en el mercat d’ocasió, hi ha hagut 138 taules de venda, és a dir 276 metres lineals dedicats al comerç del tren en miniatura.

El saló està organitzat per la revista MásTren, i té el patrocini de l’Ajuntament de Lleida.