Facebook Youtube Twitter Instagram Ow.ly Xat
 

Animac 2018 porta el cinema d’animació més internacional i innovador a La Casa Encendida de Madrid


El paer en cap, Àngel Ros, ha reiterat que Lleida és un referent internacional de l’animació i que cada cop pren més rellevància com a “hub...
08/02/2018

Inici >> Notícies >> Animac 2018 porta el cinema d’animació més internacional i innovador a La Casa Encendida de Madrid

L’Animac ha presentat aquest dijous a La Casa Encendida de Madrid les novetats de la 22a edició, que tindrà lloc a Lleida del 22 al 25 de febrer. El paer en cap, Àngel Ros, ha reiterat que Lleida és referent internacional de l’animació i que cada cop està tenint més rellevància en la industrial cultural com a “hub audiovisual”, amb la contribució del Magical, el Centre Experimental de Cinematografia i de les Arts Audiovisuals de Catalunya (CECAAC) i els estudis universitaris i de formació professional que s’imparteixen als diferents centres de la ciutat, així com a les escoles municipals d’art (Aula Municipal de Teatre, Escola Municipal d’Art Leandre Cristòfol i el Conservatori i Escola de Música).

Ros ha recordat que la 22a Mostra Internacional d’Animació ja comença amb xifres rècord, amb 312 pel·lícules projectades, de les 747 que s’han presentat, i amb 11.000 alumnes que passaran per les sessions escolars. En aquest sentit, ha remarcat la vessant educativa d’Animac, ja que s’hi fan diversos tallers amb joves de la ciutat, Masterclass, conferències, etc. D’aquesta manera, es creen nous públics i professionals del sector.

L’alcalde de Lleida ha presentat l’Animac 2018 amb la seva directora, Carolina López, qui ha detallat els aspectes més destacats d’aquesta edició. López ha parlat de la música, eix temàtic d’enguany, com ja es fa notar a l’acte inaugural amb l’estrena internacional d’”Animació per a les Quatre Estacions de Vivaldi”, un film animat amb la música en directe de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida. Entre els convidats que assistiran a la Llotja de Lleida, hi ha Normand Roger, creador de més de 200 bandes sonores, o Zacarías de la Riva, compositor de les bandes sonores de Tadeo Jones.

El paper de Lleida com a centre de difusió audiovisual és un aspecte que ha volgut subratllar el director del Centre Experimental de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals de Catalunya, Santi Lapeira, qui ha posat en valor Animac, sent ja una cita fonamental a Europa dels festivals d’aquest gènere.

L’acte que s’ha fet a La Casa Encendida de Fundación Montemadrid ha comptat també amb la participació dels realitzadors nord-americans hermanos Quay i el francès Sébastien Laudenbach. Aquesta setmana també s'ha fet la presentació de l'Animac 2018 a Lleida i a Barcelona.