Facebook Youtube Twitter Instagram Ow.ly Xat
 

L’Associació Antisida de Lleida commemora el Dia Mundial de Lluita contra la malaltia


L’alcalde Àngel Ros assisteix a la lectura del manifest que s’ha realitzat aquest migdia a la plaça Paeria on s’ha desplegat un llaç vermell
Aquest vespre,...
01/12/2017

Inici >> Notícies >> L’Associació Antisida de Lleida commemora el Dia Mundial de Lluita contra la malaltia

L’Associació Antisida de Lleida ha organitzat avui diversos actes per sensibilitzar i conscienciar sobre la prevenció del VIH/sida amb motiu del Dia Mundial de la Lluita contra la malaltia. El paer en cap, Àngel Ros, ha participat en l’acte central que ha tingut lloc a la plaça Paeria amb la lectura del manifest, que ha anat a càrrec del president de l’associació, Joan Fibla. 

Tot seguit els participants en l’acte, entre els quals hi havia representants dels diversos grups polítics al consistori, així com la coordinadora territorial de Joventut, Esperança Casas; el director de Benestar i Família a Lleida, Joan Santacana, i la subdelegada del Govern, Inma Manso, han desplegat el llaç humà ‘#LlaçosPerLaSida.

L’Ajuntament de Lleida il·luminarà aquest vespre la façana de la Paeria de color vermell, en solidaritat amb la lluita contra la sida, com una manifestació de col·laboració de quantes realitza l’Associació de Lleida. Aquesta entitat també té previst, a partir de les 5 de la tarda, realitzar tallers infantils i una xocolatada a l’estand de l’entitat a la plaça Paeria.

El lema del manifest, escollit per les 23 entitats catalanes que formem part del Comitè 1r de Desembre és, VIH/sida una qüestió de drets. Pacte social Ja!, que enguany posa l’èmfasi en la necessitat d’incorporar la perspectiva basada en drets humans en l’abordatge social i polític de la infecció en ple segle XXI. Es vol reivindicar l’equitat, la diversitat, la llibertat, la intimitat, la informació, l’autonomia, la salut i el plaer com a premisses fonamentals per lluitar contra el VIH i l’estigma relacionat.