Facebook Youtube Twitter Instagram Ow.ly Xat
 

La Casa de Aragón de Lleida celebra la festivitat del Pilar


L’entitat regional commemora el 75è aniversari de la seva creació i el 25è de la recuperació de la processó pels carrers de la ciutat


12/10/2017

Inici >> Notícies >> La Casa de Aragón de Lleida celebra la festivitat del Pilar

La Casa de Aragón de Lleida ha celebrat avui la festivitat del Pilar amb els tradicionals actes de la processó, la missa i el posterior festival de jotes, a la plaça Sant Joan. Una diada, que alhora commemora el 75è aniversari de la fundació de l’entitat regional a la nostra ciutat, i en la qual ha participat l’alcalde de Lleida, Àngel Ros.

La processó, recuperada ara fa 25 anys, ha sortit de la seu de l’entitat regional amb la imatge de la Verge portada per les cambreres de la Verge i seguida pels membres i agrupacions vinculades a l’associació. Tots ells precedits pels gegants del Grup Cultural Garrigues i l’Agrupació de Tambors i Bombos de Setmana Santa.

La comitiva, al capdavant de la qual hi havia el president de l’entitat regional, Jesús Monter, que anava acompanyat pels paers Paco Cerdà, José María Córdoba i Joan Vilella, així com del membre de la Comissió Permanent del Consell de Comunitats Aragoneses a l’Exterior, Cosme García, ha transitat per tot l’Eix Comercial fins a arribar a la plaça Sant Joan, per participar en la cerimònia religiosa, en la qual l’alcalde Ros ha llegit una de les lectures.

En finalitzar la missa, presidida pel pare franciscà Joaquim Recasens, el qual ha fet la consagració en fabla aragonesa, i concelebrada pels preveres Joan Mora i Àngel Escales, la plaça de Sant Joan s’ha omplert de danses i cants regionals amb el Festival de Jotes.

Els actes han continuat tot seguit amb un dinar per als socis, amb què també s’ha posat fi a la programació d’actes de les Festes del Pilar, organitzades per la Casa de Aragón. Aquests van iniciar-se el passat dia 5 d’octubre, amb el pregó, que va anar a càrrec del diputat més jove de les Corts d’Aragó, Darío Villagrasa.