Facebook Youtube Twitter Instagram Ow.ly Xat
 

Lleida viu el Corpus unint els actes religiosos amb la cultura popular


El paer en cap participa en la processó que presideix el bisbe Salvador i que ha transitat des de la Catedral Nova fins a la plaça de Sant Joan, pels carrers de l’Eix, engalanats amb...
18/06/2017

Inici >> Notícies >> Lleida viu el Corpus unint els actes religiosos amb la cultura popular

Lleida ha celebrat aquesta tarda la Diada del Corpus. Centenars de ciutadans i ciutadanes han omplert la Catedral Nova per assistir a la missa que el bisbe Salvador ha presidit i que han concelebrat la major part dels preveres de la diòcesi, i a la posterior processó pels carrers del centre de la ciutat.

El paer en cap, Àngel Ros, acompanyat de la tinent d’alcalde Montse Parra i del regidor Paco Cerdà, ha participat en els actes d’aquesta diada, en què s’uneixen la cultura religiosa amb la popular. En la litúrgia han estat presents els nens i les nenes de les diferents parròquies de Lleida que han rebut la primera comunió aquest any.

Després de la Missa, s’ha fet la processó, presidida per la Santa Custòdia. El seguici ha sortit de la Catedral i ha arribat fins a la plaça de Sant Joan on el bisbe ha fet la benedicció a tots els presents, amb el Santíssim.

El recorregut s’ha fet per l’Eix engalanat amb les catifes de flors i serradures i farines de colors. Els elements de cultura popular del Patronat del Corpus han obert camí i han fet els seus balls. Al matí també ho han fet a la plaça de la Paeria. L’Àliga de Lleida ha estat la primera a actuar, sent l’únic dia de l’any que surt del Palau de la Paeria, seguida del Lleó de Lleida, que té el seu propi ball, del mestre creador i música Jordi Fàbregas. Cada element va acompanyat dels estendards i els portadors.