Facebook Youtube Twitter Instagram Ow.ly Xat
 

Estudiants de nou centres de Lleida participen en el projecte Empresa Jove Europea per fomentar la cultura emprenedora


L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, assenyala l’encert d’incloure aquest concepte en els cicles educatius dels més joves
La plaça de la Catedral acull la setena...
19/05/2017

Inici >> Notícies >> Estudiants de nou centres de Lleida participen en el projecte Empresa Jove Europea per fomentar la cultura emprenedora

Uns 150 d’alumnes de nou centres escolars de Lleida i comarques han sortit avui al carrer per vendre i exposar, en forma de mercat, els productes que han adquirit o creat en les miniempreses, que han posat en marxa en el marc del projecte Empresa Jove Europea (EJE). L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat del conseller delegat de Globalleida, Oriol Oró, ha compartit una estona amb els joves i els seus professors, en la setena edició d’aquest mercat, instal·lat davant la Catedral, en què s’han creat un total de 10 cooperatives.

El paer en cap ha explicat que aquest mercat és l’oportunitat per fer les pràctiques d’emprenedoria en l’àmbit comercial, i ha valorat molt positivament que la inclusió del concepte d’emprenedoria i la creació d’empreses en els cicles educatius dels joves. Tall de veu A. Ros.

L’objectiu del programa Empresa Jove Europea, impulsat a Lleida per la Paeria, Globalleida i el Departament d’Ensenyament, és que els joves aprenguin conceptes bàsics sobre gestió empresarial amb la creació d’una cooperativa, estableixin relacions comercials amb altres empreses i comercialitzin els seus productes, la qual cosa fomenta el seu esperit emprenedor.

Es tracta d’un projecte molt adaptable, que arriba a totes les edats, amb l’objectiu de sensibilitzar i potenciar l’esperit emprenedor entre els més joves, d’aquí que enguany participin 10 cooperatives dels següents centres educatius: Castell dels Templers, Maristes-Montserrat, Institut Municipal d’Ocupació, FEDAC-Dominiques, Alfons Costafreda (Tàrrega), Antoni Torroja (Cervera) i les escoles Riu Ebre, Llívia i Alfés.

Els beneficis obtinguts en la comercialització dels productes està previst que vagin destinats a finalitats socials.

El projecte EJE es desenvolupa des del curs escolar 1999-2000 i s'integra dins del Programa de Foment de Cultura Emprenedora, dissenyat per Valnalón en el marc de les “Accions per al Foment de la Cultura Emprenedora en el Sistema Educatiu Asturià” per al desenvolupament de capacitats emprenedores en diferents etapes del sistema educatiu.