Facebook Youtube Twitter Instagram Ow.ly Xat
 

El Banyetes compta amb un nou llibre sobre els Templers i estrena una App del club


El paer en cap ha destacat que els infants de Lleida poden conèixer el patrimoni de la ciutat a través de la col·lecció del Club Banyetes. En aquest últim volum,...
21/04/2017

Inici >> Notícies >> El Banyetes compta amb un nou llibre sobre els Templers i estrena una App del club

El caragol Banyetes compta amb un nou llibre a la seva col·lecció. “El Banyetes i el Misteri dels Templers” és la publicació amb què aquest personatge de la ciutat descobreix als més petits la història dels Templers, alhora que mostra la importància dels valors humans. A més, el club estrena aplicació per al mòbil. L’App del Banyetes, de descàrrega gratuïta, permetrà saber al moment les novetats, l’agenda i els avantatges que ofereix el club.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presentat amb l’autor de l’últim volum del Banyetes, Fermí Capell, les novetats del Club. Ros ha comentat que la línia editorial dels llibres de la col·lecció del Banyetes es basa en trametre valors i el coneixement d’espais patrimonials, històrics i culturals de la ciutat. El riu Segre, els valors de l’esport, els Camps Elisis i ara el Castell Templer de Gardeny comparteixen el protagonisme en les històries del caragol i els seus amics. Ros ha afirmat que el castell templer és un gran monument i atractiu turístic de la ciutat, carregat d’història, però que encara és desconegut per a molts. A la col·lecció, s’han d’afegir també “Banyetes, El Musical” i “Eureka i Plutó”, per aprendre amb la música i la ciència, fet en el qual ha incidit l’alcalde, ja que ha assegurat que “aprendre és una diversió”. 

Fermí Capell ha descrit el conte com un relat curt, d’aventures, amb un “personatge molt nostre” i en què es mostra que la gent de Lleida és molt valenta. L’autor lleidatà ha explicat que ha intentat incloure-hi els valors de la humanitat, la promoció de productes locals, clàssics i personatges que “funcionen des de fa 3.000 anys” i una mica d’història. Un combinat que, com ha apuntat, no és fàcil, però que ha afrontat amb il·lusió i ganes i que espera que agradi tothom.

"El Banyetes i el misteri dels Templers" es pot adquirir a l'Oficina de Turisme de Lleida, entre altres, i està editat per l'editorial Fonoll.

La nova App del Club Banyetes és senzilla i fàcil d’utilitzar, que permet tenir la informació de forma immediata i complementa la que ja s’ofereix a la pàgina web. Conté els serveis i avantatges del club, com la reproducció dels programes de TV ja emesos del Club Banyetes, l’agenda actualitzada dels actes del club, l’opció per fer-s’hi soci, la consulta dels avantatges que ofereix el carnet del Club. L’aplicació es pot descarregar en tauletes i telèfons mòbil Windows Phone, Iphone i Android.

Festa del Club Banyetes

Demà dissabte, a la tarda, tindrà lloc la Festa del Club Banyetes, a la plaça de la Llotja, de les 16.30 h a les 20.30 h. El Banyetes i els seus amics conviden els infants de Lleida a gaudir de les activitats que han organitzat, amb música, globus, jocs esportius, inflables, manualitats i moltes sorpreses. Entre les activitats, es podrà construir cabanes de volta amb pedra seca, robots amb material de rebuig o flors amb llaminadures. També hi actuaran els Skatakids i Er Taqueta amb la seva rumba. Durant la festa es lliurarà el carnet al soci número 15.000 i un xec solidari per la campanya “Posa’t al meu Lloc”.

El Club Banyetes va néixer l’any 2006 i té 15.000 socis, entre 0 i 14 anys, procedents d’arreu: Lleida, Barcelona, Tarragona, Girona, Andalusia, Andorra i les Illes Balears, entre altres. El Club és un espai de dinamització infantil promogut per l’Ajuntament de Lleida, que té com a finalitat la transmissió de valors que complementin l’educació dels petits, en la vessant personal, familiar i de les escoles. El “Club Banyetes” emet un programa televisiu diari a Lleida TV.