Facebook Youtube Twitter Instagram Ow.ly Xat
 

L’Ajuntament de Lleida, el primer de Catalunya en despesa social i el tercer en inversió econòmica


Lleida torna a encapçalar el rànquing de ciutats de més de 50.000 habitants (23) pel que fa actuacions de protecció i promoció social, segons les dades publicades...
11/01/2017

Inici >> Notícies >> L’Ajuntament de Lleida, el primer de Catalunya en despesa social i el tercer en inversió econòmica

La Paeria torna a ser l’ajuntament català de més de 50.000 habitants (23) que destina més recursos a la despesa social, segons les dades que publica el Ministeri d’Hisenda i Administracions.Lleida és la ciutat que, per segon any consecutiu, lidera el rànquing dels municipis catalans pel que fa a actuacions de protecció i promoció social. El paer en cap, Àngel Ros, ha assegurat que “això demostra l’esforç que el govern local està fent pel que fa a les polítiques socials, que ocupen un lloc prioritari tant pel que fa a les actuacions concretes d’atenció a les persones com d’eix transversal de l’acció en conjunt a municipi. L’Ajuntament té una clara voluntat d’apostar per la cohesió social, l’educació i l’ocupació per donar resposta a les necessitats de les persones”.

Entre les dades que facilita el Ministeri, que provenen de les liquidacions del pressupost de l’any 2015 de les Entitats Locals, Lleida figura com el tercer municipi en actuacions de caràcter econòmic i també indica que la càrrega del deute ha disminuït un 28,59% respecte al 2014.

Lleida, amb 194,82 euros per habitant ocupa la primera posició en despesa social en el rànquing dels municipis de més de 50.000 habitants, seguit d’El Prat de Llobregat -amb una inversió per habitant de 188,51 €- i de Barcelona -168,28 €-. En quart i cinquè lloc se situen Santa Coloma de Gramenet -146,12 €- i Mollet del Vallès -144,01 €-, respectivament. Girona ocupa el 7è lloc i Tarragona el 13è.